30 Aralık 2012 Pazar

Ders Çalışma Azmini Artıracak Doğru Yöntemler


Ders Çalışma Azmini Artıracak Doğru Yöntemler- Öğrencilerin derslerinde gözle görülebilir bir başarı sağlaması ilkokuldan gelen çalışma azminin ve çalışma alışkanlığının yanında aile ve sosyal ortamı tarafından da desteklenmesiyle olur. Bir öğrenci ne kadar ders çalışmak isterse istesin aile ders çalışcak maddi manevi ortamı sağlamazsa veya arkadaş çevresi birbirilerini ders çalışma yönünde desteklemezse içerisinde çalışma azmi olan çocuk bunu yavaş yavaş azaltacak ve yakın bir sürede çalışmaktan vazgeçecektir.


Ders çalışmak ve derslerinde başarılı olmak için tek şart çocuğun derslerine özen göstermesi ve çalışması değil, bunun doğru pekiştireçlerle desteklenmesidir. Başarı okul-öğrenci-veli arasında kurulan uyum ile mümkündür. Bu yüzden başarı istenen çocukta öncelikle ne eksik, ne iyi güzelce analiz edilmesi ve doğru bir yöntem ve uygun destek ile desteklenmelidir.

Başarı sağlamak istiyorsanız bunları yapın;
  • Çocuğunuza destek olun, ona sadece okul harçlığı vererek ilgileniyormuş görüntüsünde olmayın. 
  • Derslerinden anlamasanız bile çocuğunuza vakit ayırarak derste ne işlediklerini, gününün nasıl geçtiğini sorun ve siz de paylaşın.
  • Sürekli ders çalış telkinleri vermeyin, ders çalışıyorsa ödüllendirin. Uzun süre masanın başından kalkmıyorsa verimli çalışmada dinlenmenin de olacağını vurgulayarak dinlenmesini sağlayın.
  • Ders çalışmak için odada fırsatlar oluşturun.
  • Ailece okuma saatiniz olsun en azından 15 dakika birlikte kitap okuyun. 
  • Veli ziyaretlerine katılın, öğretmenleriyle görüşün.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder